Tanyák lakóépület-felújítása és biztonsága

2017.07.08 - Földművelésügyi MinisztériumBeadás időszaka: 2017.08.07 - 2017.09.06

A pályázat célja:
A tanyák lakóépületének felújítása, elősegítve azok állagmegóvását, valamint lakó- és vagyonbiztonsági eszközök, rendszerek, a biztonságot fokozó kommunikációs eszközök beszerzése, telepítése.

Fõ tevékenységek:
- tanyai lakóépület felújítása (kivéve a villamos energia, ivóvíz, valamint szennyvízkezelés és -elhelyezéshez kapcsolódó fejlesztések); - tanyai lakó- és vagyonbiztonsági eszközök, rendszerek, valamint a biztonságot fokozó kommunikációs eszközök beszerzése, telepítése.

Pályázók köre:
Az a magánszemély, őstermelő vagy egyéni vállalkozó, aki 2017.január 1-ét megelőzően is életvitelszerűen is a tanyán vagy a kapcsolt településen élt. A tanya a saját vagy a házastársa, testvére, egyenesági rokona tulajdonában kell legyen.

Területi érvény:
A pályázat során alföldi tanyás térségnek tekinthető Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járása.

Támogatás összege:
Maximum 3 Mft, az összes költség 75%-a (fiatal gazda esetében 90%-a).

Önerõ:
A projekt 25%-a (fiatal gazda esetében 10%-a). Az összeg meglétét igazolni kell.

Egyéb elvárások:
Regisztráció az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe.

Beadási szakaszok:
- 2017.08.07