Az I. melléklet termékei


1. árucsoport

Élő állatok

2. árucsoport

Hús és élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékek

3. árucsoport

Halak, rákfélék és puhatestűek

4. árucsoport

Tejtermékek; madártojások; természetes méz

5. árucsoport

05.04 Állati belső részek, hólyag és gyomor (kivéve a halakét), egészben vagy darabokban

05.15 Máshová nem sorolt vagy máshol nem említett állati termék; az 1. árucsoport vagy a 3. árucsoport szerinti, emberi fogyasztásra nem alkalmas élettelen állat

6. árucsoport

Élő fák és egyéb növények; gumók, gyökerek és hasonlók; vágott virágok és díszítő lombozat

7. árucsoport

Élelmezési célra alkalmas zöldségek, gyökerek és gumós gyökerek

8. árucsoport

Élelmezési célra alkalmas gyümölcs és dió; citrus- és dinnyefélék héja

9. árucsoport

Kávé, tea és fűszerek, a matétea (09.03 vtsz.) kivételével

10. árucsoport

Gabonafélék

11. árucsoport

Malomipari termékek; maláta és keményítő; sikér; inulin

12. árucsoport

Olajos magvak és olajtartalmú gyümölcsök; különféle magvak és gyümölcsök; ipari és gyógynövények; szalma és takarmány

13. árucsoport

13.03 Pektin

15. árucsoport

15.01 Sertészsír és egyéb kiolvasztott sertészsiradék; kiolvasztott baromfizsiradék

15.02 Kiolvasztatlan szarvasmarhafaggyú, juh- vagy kecskefaggyú; ezen zsiradékokból előállított faggyú (beleértve az első lét ("premier jus"))

15.03 Sertészsírsztearin, oleosztearin és faggyúsztearin; sertészsírolaj, oleoolaj és faggyúolaj, nem emulgeálva, keverve vagy bármilyen más módon elkészítve

15.04 Halból és tengeri emlősből nyert zsír és olaj, finomítva is

15.07 Folyékony vagy szilárd stabilizált növényi olajok, nyersen, finomítva vagy tisztítva

15.12 Állati vagy növényi zsírok és olajok hidrogénezve, finomítva is, de tovább nem elkészítve

15.13 Margarin, mesterséges zsiradék és más étkezési célra alkalmas feldolgozott zsiradék

15.17 Zsíros anyagok, illetve állati vagy növényi viaszok feldolgozási maradékai

16. árucsoport

Húsból, halból, rákfélékből vagy puhatestűekből készült termékek

17. árucsoport

17.01 Répacukor és nádcukor szilárd állapotban

17.02 Egyéb cukor; cukorszirup; műméz (természetes mézzel keverve is); karamell

17.03 Melasz, fehérítve is

17.05 Ízesített vagy színezett cukor, szirup és melasz, a bármilyen arányban hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcslevek kivételével

18. árucsoport

18.01 Kakaóbab egészben vagy törve, nyersen vagy pörkölve

18.01 Kakaóhéj, -hártya, -bőr és kakaóhulladék

20. árucsoport

Zöldségfélékből, gyümölcsből vagy más növényrészekből előállított termékek

22. árucsoport

22.04 Szőlőmust, erjedésben vagy alkohol hozzáadásától eltérő módon lefojtva

22.05 Friss szőlőből készült bor; szőlőmust alkohol hozzáadásával lefojtva

22.07 Más erjesztett italok (például almabor, körtebor és mézbor)

22.08 Az Annex I. termékekből nyert bármilyen erősségű etil-alkohol és szesz, denaturálva is; a likőrök, egyéb szeszes italok és szeszes italok előállítására használt összetett alkoholos készítmények ("koncentrált kivonatok") kivételével

22.10 Ecet és ecetpótló

23. árucsoport

Élelmiszeripar melléktermékei; elkészített állati takarmányok

24. árucsoport

24.01 Feldolgozatlan dohány, dohányhulladék

45. árucsoport

45.01 Természetes parafa, megmunkálatlan, aprított, szemcsézett vagy őrölt parafa;parafahulladék

54. árucsoport

54.01 Len, nyersen vagy megmunkálva, de nem fonva; lenkóc és lenhulladék (beleértve a foszlatott rongyhulladékot is)

57. árucsoport

57.01 Kender (Cannabis sativa), nyersen vagy megmunkálva, de nem fonva; kenderkóc és kenderhulladék (beleértve a foszlatott rongyhulladékot is)